Με  πνευματική κατάνυξη εορτάστηκε η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών  Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του Θαυματουργού , στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Οικισμού των Πηγαδίων.

Την παραμονή της Εορτής 8 Νοεμβρίου 2017 , εψάλλει  ο Εσπερινός της Εορτής  χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος , ενώ τον Θείο Λόγο απηύθυνε στους ευσεβείς χριστιανούς  ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης , Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Ιωακείμ Μούκανος.

Την Κυριώνυμο ημέρα της Εορτής 9 Νοεμβρίου 2017 τελέσθηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος . Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε προς προσκύνηση μέρος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  εψάλλει ο  Παρακλητικός Κανόνας  του Αγίου Νεκταρίου ,  στη  συνέχεια έγινε ομιλία με θέμα: «Ο Άγιος Νεκτάριος ως διδάσκαλος και Παιδαγωγός»,  και τέλος μοιράστηκαν παραδοσιακά εδέσματα.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ