Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου , Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας .

Την Δευτέρα 19η Οκτωβρίου 2015 στις 17:30 εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος, εις το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου , εις τον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Ξάνθης , στον οποίο παραβρέθηκε σύσσωμη η Αστυνομική ηγεσία του Νομού Ξάνθης, τα Διοικητικά Συμβούλια της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, των Απόστρατων Αστυνομικών Ξάνθης και της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθης.

Στον λόγο Του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ Παντελεήμων αναφέρθηκε στον Βίο του Αγίου Αρτεμίου και εις  το πολυσχιδές έργο της Ελληνικής Αστυνομίας εις την Κοινωνία που ζούμε.

Μετά το πέρας του Εσπερινού η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης παρέθεσε δεξίωση στην Λέσχη της Αστυνομίας Ξάνθης.

Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής , Τρίτη 20η Οκτωβρίου 2015 , εψάλλει Δοξολογία εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ Παντελεήμονος , παρουσία σύσσωμης της Αστυνομικής ηγεσίας του Νομού Ξάνθης.

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ