Την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της φιλάνθρωπης μητρός Αυτού Ανθίας τίμησε ο φερώνυμος νεόδμητος και περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο οικείος ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονας μέσω πυκνού εκκλησιάσματος και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και άλλων γειτονικών Μητροπόλεων. »Σε μια εποχή που απογοητευμένοι όλοι μας από τα πράγματα αυτού του κόσμου, ενός κόσμου που αλληλοσπαράζεται, ενός κόσμου που οι κρατούντες τις τύχες των ανθρώπων στην γη ολόκληρη πάνω από οτιδήποτε άλλο θέτουν μόνο το συμφέρον και τον εγωισμό τους», ανέφερε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.»Στην πατρίδα μας γίνεται μια προσπάθεια να αποδομηθούν οι αξίες και τα ιδανικά και οι δομές της ανθρώπινης ζωής και υπάρξεως», υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, τον λόγο Του.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου , εψάλλει ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε η Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος , Κληρικών της Μητροπόλεως Ξάνθης και γειτονικών Μητροπόλεων και πλήθος κόσμου.