Την 6η Αυγούστου εόρτασε η Αγία Του Χρστού Εκκλησία μας , την Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Η Μεταμόρφωση του Χριστού επάνω στο όρος Θαβώρ έγινε λίγο προ του Πάθους Του, και συγκεκριμένα σαράντα ημέρες πριν πάθει και σταυρωθεί. Άλλωστε, ο σκοπός της Μεταμορφώσεως ήταν να στηριχθούν οι Μαθητές στην πίστη ότι αυτός είναι ο Υιός του Θεού και να μη κλονισθούν για όσα θα έβλεπαν τις ημέρες εκείνες. Η Μεταμόρφωση του Χριστού αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός στην ζωή των Μαθητών, που έχει σχέση με την Πεντηκοστή, αφού πρόκειται για μεγάλη εμπειρία του Θεού. Βέβαια, υπάρχει διαφορά μεταξύ της Μεταμορφώσεως και της Πεντηκοστής, από την άποψη ότι οι Μαθητές κατά την Μεταμόρφωση δεν ήταν ακόμη μέλη του θεωθέντος Σώματος του Χριστού, όπως έγιναν την ημέρα της Πεντηκοστής.

Με κατάνυξη έλαβαν χώρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου του Οικισμού Πόρτο Λάγους. Την Παρασκευή 5η Αυγούστου 2016 , στις 7:00 το απόγευμα , εψάλλει ο Εσπερινός της Εορτής ,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος και με την παρουσία των Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών του Τόπου, του Ιερού Κλήρου και πλήθους κόσμου. Στις 8:30 έλαβε χώρα η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας στην κεντρική πλατεία του Οικισμού , ακολούθησε Δέησις , Αρτοκλασία και Κήρυγμα στο οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Χριστού και στην ανάγκη της Μεταμορφώσεως των ανθρώπων.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

 

Το Σάββατο 6η Αυγούστου 2016 , κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, εψάλλει ο Όρθρος και τελέστηκε το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας ,μετά Αρτοκλασίας και Κηρύγματος , ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου και με την παρουσία των Αρχόντων του Τόπου , του Ιερού Κλήρου και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ