Την 26η Ιουλίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την Μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής . Ἡ ζωή τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς ἦταν ζωή προετοιμασίας γιά τό μαρτύριο. Μέ τό φωτισμένο λόγο της καί τήν ἐνάρετη ζωή της ἔδινε διαρκῶς μαρτυρία γιά τόν Χριστό. Καί μέχρι σήμερα μέ τή μαρτυρική της θυσία ἀλλά καί τά ἄπειρα θαύματά της φωτίζει καί τή δική μας ζωή καί μᾶς καλεῖ νά τήν μιμηθοῦμε.

Επίκεντρο εορτασμού της Αγίας Παρασκευής η Κωμόπολις των Αβδήρων , όπου την Δευτέρα 25η Ιουλίου 2016 , προεόρτια της Εορτής , εψάλλει ο Εσπέρινος της Εορτής , στις 7:00 το απόγευμα , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ Παντελεήμονος και με την παρουσία των Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχόντων του Νομού Ξάνθης , του Ιερού Κλήρου και πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής εις την Κεντρική Πλατεία της Κωμοπόλεως των Αβδήρων , όπου εψάλλει Δέησις και τελέστηκε Αρτοκλασία και Κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα , ο οποίος αναφέρθηκε στον Βίο της Αγίας και την συμβολή Της στην πνευματική ζωή του κάθε Χριστιανού.

Στην συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία με χορούς απο παραδοσιακά συγκροτήματα της περιοχής .

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής Τρίτη 26η Ιουλίου 2016 , εψάλλει ο Όρθρος της Εορτής και τέλεστηκε η Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ Παντελεήμονος.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ