Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, Προστάτιδας των Αποστράτων Αστυνομικών στην ομώνυμη Ιερά Μονή της πόλης μας όπου οι πιστοί είχαν την ευκαιρία  να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 4η  Μαΐου 2016 στις 19:00 το απόγευμα , με τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος με Αρτοκλασία και Θείου κηρύγματος και την επομένη το πρωί με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Θείου κηρύγματος. Στο  κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων , αναφέρθηκε στο βίο και τα βασανιστήρια που υπέστη η Αγία Ειρήνη για τη Χριστιανική της πίστη, ευχαρίστησε τους Αποστράτους Αστυνομικούς  για την κοινωνική τους προσφορά και τους ευχήθηκε η Αγία να τους χαρίζει υγεία στο υπόλοιπο της ζωής τους.

Τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης και μέλος μας Υποστράτηγος ε.α. κ. Γεώργιος Γκοδοσίδης, ο πρώην υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο Αστυν. Υποδιευθυντής κ. Πασχάλης Γιώρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, εκπρόσωπος του Διοικητή Δ΄ ΣΣ, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού, Υποστράτηγος ε.α. Γεωργιάδης Γεώργιος, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ  Κων/νος Μαλλικόπουλος, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΙΡΑ κ.κ. Ιωαννίδης – Δετσαρίδης, οι πρόεδροι των Εφέδρων Αξ/κών και Εβριτών κ.κ. Γιάννης Σπυριδόπουλος – Απόστολος Πολυμένης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αστυν. Ξάνθης με επικεφαλή τον πρόεδρο του Θεοφάνη Καραμπιπέρη  και πλήθος κόσμου και Αποστράτων Αστυνομικών  μετά των οικογενειών τους.

Μετά το πέρας του Εσπερινού αλλά και της Θείας Λειτουργίας, δόθηκαν από την Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών  δεξιώσεις στο Αρχονταρίκι της Μονής, με εδέσματα, καφέ και αναψυκτικά, σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τις διήμερες εκδηλώσεις.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ