Τελέστηκε το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ 11η Απριλίου 2015 , στον Ιερό Ναό του Αγίου  Γεωργίου στον Εχίνο  Ξάνθης, η Ακολουθία  της Αναστάσεως  για τους άνδρες του ΤΕ Εχίνου,

όπως και για τους άλλους εργαζόμενους στην παραμεθόριο περιοχή, στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Κέντρο Υγείας Εχίνου.

Στην Ακολουθία Ιερούργησε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμων.

Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν ο Υποδιοικητής του Δ΄Σ. Στρατού Υποστράτηγος κ. Σπυρίδων Δαβιτίδης, ο Διοικητής του ΤΕ Εχίνου, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής,

ο Διοικητής του ΑΤ Εχίνου , η Ιατρός και προσωπικό του ΚΥ, όπως και άλλοι Χριστιανοί που αφίχθησαν Οικογενειακώς από την Ξάνθη, συνολικά πάνω από 45- 50 άτομα, για να εκκλησιαστούν.

Μεταξύ αυτών ήταν οι Πρόεδροι και μέλη του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης και άλλοι Πιστοί.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με το ‘’δεύτε λάβετε φώς’’, διαδοχικά όλοι έλαβαν το Ανέσπερο Φώς από τον Σεβασμιώτατο.

Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και όλοι μαζί έψαλλαν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν ο χαρμόσυνος ήχος της καμπάνας.

Στο τέλος ‘’ τσούγκρισαν ’’ όλοι  το παραδοσιακό ‘’κόκκινο’’ αυγό, που προσέφερε  μαζί με τις ευχές του,  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ Παντελεήμων.