Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας της Ξάνθης στην Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών, που τελέστηκε την Παρασκευή  17η Μαρτίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου μέσα στο Στρατόπεδο «Υπτγου ε.α. Δημ. Παπαποστόλου» στο χωριό Γλαύκη Ξάνθης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος.

Η εκκλησία γέμισε ασφυκτικά, καθώς το εκκλησίασμα ήταν  πάνω από 180 άτομα που ήρθαν για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά σε αυτούς που «Φυλάνε Θερμοπύλες» στην περιοχή μας. Επίσης παρευρέθη υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Δ’ Σ. Στρατού.

Οι εκκλησιαζόμενοι προσήλθαν με 3 μισθωμένα λεωφορεία από την Ξάνθη ( ανά 1 από το Λύκειο Ελληνίδων, την ΕΑΑΣ Ξάνθης και 1 από το 2ο Λύκειο της Ξάνθης), αλλά και με ΙΧΕ οχήματα από τη γειτονική Δράμα. Στο εκκλησίασμα παραβρέθηκαν η Πρόεδρος και πολλά μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, 50 μαθητές & μαθήτριες του 2ου Λυκείου Ξάνθης και οι συνοδοί καθηγητές τους, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, αρκετά μέλη και φίλοι του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, οι Πρόεδροι και μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων, η Πρόεδρος και μέλη του ΣΣΠΔΥ Ν. Ξάνθης, οι οικογένειες και οι φίλοι του Προσωπικού της Μονάδος, καθώς επίσης και οι δωρητές ανέγερσης του Iερού Nαού από τη Δράμα.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, καθώς όλο το εκκλησίασμα έψαλλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» με συγκίνηση και συναισθηματική φόρτιση Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ,  λίγο πριν το τέλος της Ακολουθίας, ευχαρίστησε το Λύκειο Ελληνίδων, τους Συλλόγους, τους μαθητές του 2ου Λυκείου και  όλο το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία τους, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία των Χαιρετισμών στο Πρόσωπο της Παναγίας και απηύθυνε παραινέσεις εναρμονισμένες στο πνεύμα των διανυομένων ημερών της Σαρακοστής και του επερχομένου Αγίου Πάσχα.

Μετά τον εκκλησιασμό, ο Διοικητής και το όλο το Προσωπικό της Μονάδος, ως φιλόξενοι οικοδεσπότες, προσέφεραν σε όλους καφέ, αναψυκτικά, όπως και άλλα και νηστήσιμα εδέσματα τα οποία προσκομίστηκαν από το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, ενώ στους μαθητές του Λυκείου είχε ήδη προηγηθεί ενημέρωση από το Διοικητή της Μονάδος και περιήγηση στους χώρους του Στρατοπέδου.