Με λαμπρότητα τελέστηκε, το Άγιο και Μεγάλο Σάββατο 30η Απριλίου 2016 , στον Ιερό Ναό του Αγίου  Γεωργίου στον Εχίνο  Ξάνθης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ.κ Παντελεήμονος , η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως για τους άνδρες του ΤΕ Εχίνου , του Αστυνομικού  Τμήματος, των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, όπως και για τους άλλους εργαζόμενους στην παραμεθόριο περιοχή.

Στην Ακολουθία παρευρέθησαν ο Διοικητής του Δ΄Σ. Στρατού Αντιστράτηγος κ. Ιωσήφ Μαυράκης, ο Διοικητής του ΤΕ Εχίνου, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρατιωτικές  Μονάδες της περιοχής, ο Διοικητής του ΑΤ Εχίνου , η Ιατρός και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας ,ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος όπως και μέλη του Παραρτήματος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  Ν. Ξάνθης, ο Πρόεδρος και Μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών , όπως και πολλοί Χριστιανοί .

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και ενώ ψάλλονταν  το ‘’δεύτε λάβετε φώς’’, διαδοχικά όλοι έλαβαν ξεχωριστά το Ανέσπερον Φώς από την λαμπάδα του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος . Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και όλοι μαζί έψαλλαν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.   Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων προσέφερε σε όλους, μαζί με τις ευχές του,  το παραδοσιακό ‘’κόκκινο’’ αυγό και ευχήθηκε πλούσια την Χάρη του Αναστάντος Χριστού στην ζωή και το έργο όλων.