Την Πέμπτη 8 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες του Οικουμενικού Θρόνου π. Σωφρόνιο Γκουτζίνη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Ιωακείμ Μούκανο και π. Άνθιμο Κωσταράκη, Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως, επισκέφθηκε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου να του ευχηθεί προεορτίως για τα ονομαστήριά του, τα οποία άγονται την προσεχή Κυριακή 11 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός τόσον κατ΄ ιδίαν όσο και με τη συνοδεία του υπό του Παναγιωτάτου στο Πατριαρχικό Γραφείο όπου επέδωσε στον Παναγιώτατο συμβολικά δώρα για την ονομαστική του εορτή και του ευχήθηκε έτη πολλά και θεοστήρικτα τόσον προσωπικώς όσον και εκ μέρους του κλήρου και του λαού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του παρεκάθησαν στη συνέχεια στην πατριαρχική τράπεζα .

Επέστρεψαν στην Ξάνθην νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 9ης Ιουνίου, ενώ το πρωί  της ίδιας ημέρας επισκέφθησαν τον περικαλλήκαι ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Σεργίου και Βάκχου, ο οποίος και αποτελεί μικρογραφία της Αγίας Σοφίας.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ