Την Πέμπτη 15η Μα’ί’ου 2014 και ώρα 13:00 , επισκέφτηκε την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου  , η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα , ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και  Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος ο Β΄, συνοδευόμενος απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρθαγένης κ.κ. Αλέξιο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μελέτιο καθώς και απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο τον Β΄υποδέχτηκε στην Πλατεία Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων και Κληρικοί της Μητροπόλεως μας , όπου στην συνέχεια επισκέφτηκε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και προσκύνησε την εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού του και Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως μας , απηύθηνε χαιρετισμό και τις Πατριαρχικές Αυτού ευχές και στην συνέχεια παραβρέθηκε σε ολιγόλεπτη λιτή δεξίωση στο Μητροπολιτικό  Μέγαρο .

Στις 14: 00 επισκέφτηκε την Εκκλησιαστική Σχολή της Πόλεως μας, όπου ευλόγησε και απηύθυνε χαιρετισμό πρός τους μαθητές και Καθηγητές της Σχολής και παρακάθισε σε γεύμα μαζί με τους μαθητές της Σχολής.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

                                                          Φωτογραφίες απο την επίσκεψη εις την Ιερά Μητρόπολη.

 

Φωτογραφίες απο την επίσκεψη εις την Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης