Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου 2016 , επισκέφθηκε την Μητρόπολή μας το Βουλγαρικό Τμήμα της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Νεολαιών, το οποίο πραγματοποίησε το ανά πενταετία προσκήνυμά του στην περιοχή μας. Οι 22 νέοι απ΄ όλη την Βουλγαρία το Σάββατο 29 Οκτωβρίου κατά την ξενάγησή τους στην Παλαιά Ξάνθη είχαν σύντομη συνάντηση  με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα στην Πλατεία Μητροπόλεως και κατέλυσαν στον ξενώνα του Αγίου Ραφαήλ στο Σταυροχώρι ενώ το ίδιο βράδυ η Ιερά Μητρόπολις παρέθεσε δείπνο σε ρεστωράν πλησίον του προσκυνήματος Αγίου Γεωργίου Δρυμιάς.

Το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου έγινε εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σταυρουπόλεως Ξάνθης, όπου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έψαλλαν εις την Σλαβονικήν το Σύμβολο της Πίστεως και την Κυριακή Προσευχή. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κομνηνών, όπου έλαβαν πρωινό που  με ιδιαίτερη φροντίδα προσέφερε η υπεύθυνη της μονής Γερόντισσα Νεκταρία, η οποία και είχε διαλογική συζήτηση με τα μέλη της Διαβαλκανικής.  Στη συνέχεια μεστοί εμπειριών ανεχώρησαν δια τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης και από εκεί επέστρεψαν εις τα ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη αυτή των μελών της Διαβαλκανικής ήταν η τρίτη κατά σειράν  επί των ημερών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παντελεήμονος, και την ευθύνη της φιλοξενίας είχε, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ