Ο Σύλλογος  Ποντίων Ν. Ξάνθης,με την ευκαιρία της γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, τίμησε  τη «Μάνα της Προσφυγιάς», τελώντας Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας, την Κυριακή 8η Μαϊου2016, στον Ιερό Ναό  Αγίου  Ιωάννου  του Θεολόγου στο 7ο χλμ Ε.Ο Εχίνου – Θερμών.
Στον “Ορθρο και στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου , ενώ επικεφαλής στο ψαλτήρι ήταν ο κ. Βολοβότσης.  Στην διάρκεια της Αρτοκλασίας, αναπέμφθηκαν και οι σχετικές δεήσεις »Υπερ Υγείας» για τους προσφέροντες τα δώρα, όπως και για τους Πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και τους άνδρες του ΣτρατιωτικοΕ  Φυλακείου.
Το Εκκλησίασμα ήταν συνολικά πάνω από 60 άτομα που προσήλθαν από την Ξάνθη για να εκκλησιαστούν, με 1 μισθωμένο λεωφορείο (από το Σύλλογο Ποντίων) και 2-3 ΙΧΕ οχήματα. Στο εκκλησίασμα  ήταν και προσωπικό από Στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής.
Μετά τον εκκλησιασμό, έγινε και απαγγελία ποιήματος αφιερωμένο στη  »Μάνα της Προσφυγιάς», από την Κα Βολοβότση. Στη συνέχεια «ανάδοχος» Σύλλογος, παρέθεσε δωρεάν καφέ και άλλα εδέσματα, για όλο το εκκλησίασμα σε  ξενοδοχείο της περιοχής.