Την Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων << Ο  Άγιος  Παντελεήμων  >> επισκέφτηκε την Παρασκευή 7η Απριλίου 2017 το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης , στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος << Νοιάζομαι και Δρώ , απλώνω το χέρι στην 3η ηλικία >>. Τριάντα μαθητές με την συνοδεία των δασκάλων τους , αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονάδας , ήρθαν σε επαφή με τους ηλικιωμένους .

Άκουσαν από αυτούς το ημερήσιο πρόγραμμα που υπάρχει στην Μονάδα καθώς και ήθη και έθιμα των ημερών του Πάσχα. Ποιό συγκεκριμένα ασχολήθηκαν με το Σάββατο του Λαζάρου και έφτιαξαν όλοι μαζί , ηλικιωμένοι και παιδιά << Λαζαράκια>>. Οι ηλικιωμένοι ευχαρίστησαν τους μαθητές του Σχολείου , για τη χαρά που τους έδωσαν , περνώντας ένα πρωινό μαζί τους , ενώ οι μαθητές τραγούδησαν και χόρεψαν για αυτούς με πολύ κέφι και χαρά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμων , παρών στην όλη δραστηριότητα αυτή , εκφράζοντας το αμέριστο ενδιαφέρον Του προς τους ηλικιωμένους και την αγάπη Του στους Μαθητές του Σχολείου, συνεχάρη τους Μαθητές και διδασκάλους Τους για την πρωτοβουλία της δραστηριότητας Τους αυτής και ευχήθηκε σε όλους Ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση με τον Αναστάντα Χριστό στις καρδιές όλων.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ