Γεύμα τιμής παρέθεσε το Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης στους τελειόφοιτους μαθητές του, με την καθιερωμένη εκδήλωση, για την αποφοίτησή τους,  την Δευτέρα 9η Μαΐου 2016 στο χώρο του Σχολείου .

Τους τελειοφοίτους μαθητές της Σχολής, τίμησαν με την παρουσία τους:

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος συνοδευόταν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, προσκεκλημένο τις ημέρες αυτές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Σύμβουλος Γενικής Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ξάνθης και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας.

Εκ μέρους των πολιτικών αρχόντων προσήλθαν δημοτικοί σύμβουλοι με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού, Πρόνοιας Ξάνθης και μέλος της Σχολικής Εφορείας κ. Μιχαήλ Λομβαρδέα. Παραβρέθησαν, τέλος, και οι εκπρόσωποι του Στρατηγού Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού και του Αστυνομικού Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κ. Γκίκα, καθώς και σύνολη η σχολική κοινότητα με τον Σχολάρχη της Εκκλησιαστικής Σχολής Πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Τρασανίδη, τον Σύλλογο των διδασκόντων καθηγητών, και τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο ιεροσπουδαστής της Β΄ τάξεως του Λυκείου Γεώργιος Αποστολίδης διάβασε την ερμηνεία της ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής του Αντίπασχα (του Θωμά),  τονίζοντας τον Εκκλησιαστικό χαρακτήρα που προσιδιάζει τόσο στην ιδιαιτερότητα της εκδήλωσης όσο και στην  στοχοθεσία της Εκκλησιαστικής Σχολής.

Κορύφωση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης απετέλεσε ο λόγος που εκφώνησε ο ιεροσπουδαστής της Γ΄ τάξεως του Λυκείου και σημαιοφόρος του σχολείου Ιωάννης Καρπασινός, ο οποίος συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους με την αναφορά του στην ιδιαίτερη προσφορά του σχολείου, αλλά κυρίως με τις ευχαριστίες του προς όλους τους εμπλεκόμενους στην προσωπική και στη συλλογική μαθητική εμπειρία που είχε την ευκαιρία να βιώσει κατά τα έτη της φοίτησής του. Τόνισε όλες εκείνες τις αξίες και τα ιδανικά που το σχολείο του εμφύσησε, αναφέρθηκε στις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησε φοιτώντας σ’ αυτό, στις διαπροσωπικές σχέσεις και τις φιλίες που καλλιέργησε καθώς και στην προσωπικότητα που έχτισε όλα αυτά τα χρόνια της μαθητείας του. Κατά συνέπεια, δεν λησμόνησε να ευχαριστήσει όλους όσους τον στήριξαν στην όλη προσπάθειά του: τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, τον διευθυντή του σχολείου και υπεύθυνο του οικοτροφείου π. Στέφανο Τρασανίδη, τους καθηγητές του και το βοηθητικό προσωπικό, που μαζί με τους συμμαθητές του, αποτέλεσαν τα χρόνια αυτά τη δεύτερή του οικογένεια.

Ακολούθησε, από πλευράς των μαθητών, η επίδοση αναμνηστικών δώρων στον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Παντελεήμονα και στον Σχολάρχη, ως έκφραση του σεβασμού, της αγάπης και της ευγνωμοσύνης τους για την πατρική στοργή με την οποία τους περιέβαλαν αυτά τα χρόνια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την σύντομη ομιλία του Σεβασμιωτάτου, που με τη σειρά του αποχαιρέτησε τους ιεροσπουδαστές και με τις ευχές του Περιφερειακού Διευθυντού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για ευόδωση των προσπαθειών και καλή συνέχεια της σταδιοδρομίας τους.