Τελέστηκε και φέτος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμονα, η Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό του  Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο Ξάνθης.

Στο Ακολουθία παρευρέθησαν, ο Δκτής, Αξιωματικοί και Οπλίτες του ΤΕ Εχίνου, ο Δκτής και προσωπικό  του ΑΤ ΕΧΙΝΟΥ, η Ιατρός και προσωπικό του ΚΥ, όπως και άλλοι Χριστιανοί που αφίχθησαν από την Ξάνθη, συνολικά πάνω από 30 άτομα, για να εκκλησιαστούν και να συμπαρασταθούν ηθικά στους «ακρίτες». Μεταξύ αυτών με τις οικογένειές τους ήταν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και μέλη του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, ο Πρόεδρος και μέλη της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ΤΔ Ξάνθης, όπως και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, καθώς και άλλοι Χριστιανοί από την Ξάνθη και  την γειτονική Κομοτηνή.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με το «δεύτε λάβετε φώς», διαδοχικά όλοι έλαβαν ξεχωριστά το ανέσπερο φως από το Σεβασμιώτατο. Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο, αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και όλοι μαζί έψαλλαν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν πότε ο χαρμόσυνος ήχος της καμπάνας και άλλοτε το γλυκό κελάρυσμα του νερού του ποταμιού που ρέει δίπλα στην εκκλησία. Στο τέλος «τσουγκρίσαμε» το παραδοσιακό «κόκκινο» αυγό, που προσέφερε σε όλους, μαζί με τις ευχές του, προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.