Το Σάββατο 9η Μαίου 2015, η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου διοργάνωσε Αθλητικούς Αγώνες Στίβου.

Από τις 9 το πρωί το Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης ΑΣΠΙΔΑ , πλημμύρισε από παιδικές φωνές. 250 παιδιά κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην διοργάνωση που έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και με την βοήθεια γυμναστών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, αφού παρακολούθησε τους αγώνες, τέλεσε Αρτοκλασία για την λήξη των κατηχητικών συνάξεων.

Ευχαρίστησε όσους βρίσκονται κοντά στον κατηχητικό έργο της Μητροπόλεως και απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται ανάμεσά τους .

Ευχαρίστησε επίσης το Δ΄Σώμα Στρατού για τις προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες του.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Ξάνθης, επιφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη στον Σεβασμιώτατο, θέλοντας να Τον τιμήσει για τα 20 χρόνια της Ποιμαντορίας Του.

Τμήμα της ομάδας ρυθμικής γυμναστικής του Αθλητικού Συλλόγου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους με τις αθλητικές του επιδείξεις.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παπασταματίου Γεώργιος Του  προσέφερε εκ μέρους του Δημάρχου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλου Χαράλαμπου τιμιτική πλακέτα.

Στην ομιλία του τόνισε ότι η Ξάνθη είναι ευγνώμων προς το Θεό που έχει έναν τέτοιο Ποιμενάρχη στο τιμόνι της τοπικής Εκκλησίας.

Η Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Παρτσαλίδου Δέσποινα προσέφερε στο Σεβασμιώτατο ανθοδέσμη ευχαριστώντας Τον που βρίσκεται 20 χρόνια δίπλα σε όλους τους Ξανθιώτες.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Δήμο Ξάνθης για την Τιμιτική προσφορά προς το Πρόσωπό Του .

Ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους και ανανέωσε την επόμενη συνάντηση μαζί τους  στο Καλοκαιρινό χωριό της Ιεράς Μητροπόλεως , στις Κατασκηνώσεις Της , στην περιοχή της Δρυμιάς.

Τέλος στις 12.30΄ πραγματοποιήθηκαν οι απονομές μεταλλίων στους νικητές.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ