Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στις 13:30 πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας μπάσκετ , στο Εθνικό κλειστό Γυμναστήριο της ΑΣΠΙΔΑΣ , μεταξύ των ομάδων της I.P.A. Ξάνθης και της I.P.A. Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενίσχυση του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ως Πρόεδρος του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης , χαιρέτησε την εκδήλωση δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές κάνοντας εκτενέστερη αναφορά στις δραστηριότητες των Τοπικών Διοικήσεων της ΙΡΑ Ξάνθης και Θεσσαλονίκης που από κοινού διοργάνωσαν φιλανθρωπικό αγώνα με σκοπό την ενίσχυση του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης.

Οι Τοπικές Διοικήσεις I.P.A. Ξάνθης, Θεσσαλονίκης και Σάμου έδωσαν αναμνηστικά δώρα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα ο οποίος φωτογραφήθηκε και με τις δυο ομάδες.

Συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό το οποίο θα αποδοθεί από την Τοπική Διοίκηση Ξάνθης στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης.

 Πριν τον αγώνα έγινε από τον πρόεδρο της ΙΡΑ Σάμου κ. Γιώργο ΑΒΡΑΜΙΔΗ η παρουσίαση των παικτών, προπονητών, γενικών αρχηγών, διαιτητών και της γραμματείας του αγώνα και στην συνέχεια παρέδωσε στους αρχηγούς των ομάδων, τους προπονητές και τους διαιτητές αναμνηστικά δώρα, με την δίκαια κούπα του Πυθαγόρα καθώς και από μια ανθοδέσμη με ορχιδέες από την Σάμο.

 Από την Τοπική Διοίκηση Ξάνθης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην I.P.A. οι ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος και ΔΕΛΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος.

Για την ιστορία νικήτρια ομάδα ήταν της ΙΡΑ Θεσσαλονίκης.

 ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

ΙΡΑ ΞΑΝΘΗΣ: Προπονητής: ΑΡΑΠ Μάγδα. Παίχτες: ΚΟΡΔΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΑΣ, ΖΑΙΜΙΔΗΣ, ΤΣΑΠΑΤΑΝΙΔΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΚΟΥΤΡΑΣ,ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΣΑΚΕΛΑΡΡΙΔΗΣ,ΓΑΝΤΖΟΣ.
ΙΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προπονητής: ΚΑΝΕΛΗΣ Διαμαντής. Παίχτες: ΧΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ, ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ, ΚΟΥΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΤΣΑΒΛΙΔΗΣ, ΤΣΙΤΣΙΝΑΚΗΣ, ΚΟΥΡΟΥΤΖΙΔΗΣ, ΒΕΡΡΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΚΟΥΡΕΛΑΣ, ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ, ΤΟΥΡΟΥΤΟΥΤΟΥΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΟΥΒΕΝΤΖΙΔΗΣ,ΤΣΙΑΤΣΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Α” : ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ.  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Β” :ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ

ΣΕΙΜΕΙΩΤΗΣ: ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ   ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣ Α΄: ΜΠΑΜΠΗΣ K.    ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣ Β΄: ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ